Friday 18 November 2016

#arodynamics

Eräänä kauniina päivänä osallistuin Facebookissa keskusteluun liittyen ajoasentoon, aerodynamiikkaan ja muuhun siihen liittyvään. Viestejä meni ja tuli, kunnes tuttuni Marcus Lindqvist sen sanoi about näin: ”Anton, tiedät että n. 1% tämän foorumin lukijoista on enää samalla taajuudella?” Pysähdyin mietin, ja ymmärsin – ehkä. Varmasti Marcus karrikoi paljon. Samalla huomasin latovani itselleni tuttuja termejä niitä yhtään avaamatta - ei erityisen fiksua. Ehkä asiasta kannattaisi kirjoitella.

#arodynamics on tekstisarja aerodynamiikasta pyöräilyssä ja triathlonissa kerrottuna minun kokemastani, lukemastani ja havainnoistani. Haluan tuoda esiin asioita kiinnostuneille ja samalla tehdä asiaa lähestyttävämmäksi kaikille pyöräilyn ja triathlonin harrastajille. Kysyä saa ja pitää, kirjoituksen aiheita saa heitellä ja toivonkin sitä, mutta tässä on ajatusta mitä tuleman pitää (mutta varaan mahdollisuuden muutoksiin):
  • Lähtökohdat
  • Terminologiaa
  • Asento (tämä voi ottaa parikin tekstiä)
  • Varusteet (tosin, tämäkin voi ottaa pari tekstiö
  • Asusteet (ei voi mitään; tämäkin voi ottaa pari tekstiä)
  • Lukijoiden kysymyksiä (montako tämä ikinä ottaakaan?)
Pohjimmiltaan #arodynamics kulminoituun tähän yhtälöön:

Ref: R. Chung - Estimating CdA with Power Meter

”Aerodynamiikka on virtausmekaniikan osa-alue, joka tutkii ilman ja kiinteiden kappaleiden vuorovaikutusta niiden liikkuessa toistensa suhteen.” (Wikipedia)

Watch this space. #arodynamics

1 comment:

  1. Ei kannata aliarvioida lukijoita, viittaan ystäväsi kommenttiin. Kyllä monet ovat perillä asioista , varmastui enemmän kuin yksi prosentti. Ei tämä kuitenkaan mitään rakettitiedettä vielä ole.

    ReplyDelete