Sunday 4 June 2017

Rock the Top

The goal


Mistähän aloittaisi urheilupuolella? Olisi aika paljon kerrottavaa, mutta epistola on tylsä. Let’s just keep it short.

Kauas taakse jäänyt kausi 2015 jäi viimeisekseni pyöräilijänä. Minun piti siirtyä ulkomaille muuton jälkeen aika-ajoihin ainoastaan, mutta jatkuvat polvivaivat ja niitä seurannut monipuolistunut harjoittelu sai mielen kääntymään triathloniin. Puolitoista vuotta myöhemmin en vieläkään ole päässyt viivalle, vaikka halu, yritys ja motivaatio ovatkin olemassa. Tekstiä kirjoitettaessa ensimmäiseen täyteen matkaan on kolme viikkoa, mutta sekin on jo peruttu. Polvivaivat sain kuriin lopulta, mutta Italiassa huhtikuussa leirillä törmäsin, kirjaimellisesti, Skodaan. Onnea matkassa ja vähät vahingot. Leiri loppuun, mutta olkapäähän siinä pärähti ja toipuminen on vielä kesken.

Uutta matoa koukkuun ja päätin, että kesällä on hyvin aikaa laittaa juoksu uuteen uskoon, jotta pääsen tulevaisuudessa triathloniin asettamiini tavoitteisiin. Päädyin maratoniin liittyvään tavoitteeseen. Helsinki City Runiin pääsin yllättäen ja puolen päivän varoajalla sain kasaan hyvän, ehjän juoksun. Maraton tulisi seuraavana. Vaan mikä Maraton se olisi? Paavo, ystäväni Garmisch Partenkirchenissä kertoi minulle siellä päin olevan sopivan haasteen eikä minulla kovin kauaa mennyt päättää tavoitemaratonia.

22. heinäkuuta starttaa Zugspitz Trailrun Challenge Ehrwaldista Suomen aikaa 06:30. Matkaa on maraton ja rapiat, nousua 4018 metriä, laskua 2017m ja tasaista ei kai ollenkaan. Niin, ja maali on Zugspitzen huipulla korkeudessa 2942m. Fine, challenge accepted, peruskauraa vain. Vai onko?

Aikaa on seitsemän viikkoa. Treenisuunnitelma hahmottui tänään Nuuksion poluilla. Ja minä, olen valmis vastaamaan haasteeseen. Hieno reissu tulossa.

Parasta lähiseudulla: Solvallan mäki

No comments:

Post a Comment